'Zijn diabetes was mijn wake-up call'

Toen Bart (47) een jaar geleden hoorde dat zijn broer diabetes type 2 bleek te hebben, was dat voor Bart wel een wake-up call. Hij had net als Fred fors overgewicht en daar begon hij steeds meer last van te krijgen. Het bezorgde hem angstige gevoelens. Wie weet, kreeg hij het ook. Bart zag bij zijn broer de impact van de diagnose. En hij had over de risico's gelezen die een ziekte als diabetes met zich meebracht. Daar was hij behoorlijk van geschrokken.

Bart had nooit een probleem van zijn gewicht gemaakt. Dat hoorde nu eenmaal bij zijn bourgondische levensstijl. Dat het niet gezond was, daar had hij nooit bij stilgestaan. Nu was dat echter veranderd door de ziekte van zijn broer. Hij dacht na over zijn zwaarlijvigheid die hem steeds meer in de weg ging zitten. Bewegen werd zwaarder en hij was steeds sneller buiten adem. Tot nu toe was hij nooit gemotiveerd geweest om te veranderen. Nu was hij dat wel, maar hij wist niet hoe. Hij begon met een streng dieet en ging naar de sportschool. Helaas was het van korte duur. Na een paar dagen ging hij al de fout in en na de tweede keer sportschool moest hij stoppen vanwege een blessure.

wake-up-call

Afvallen met hypnose

Een collega van Bart had een maagverkleining ondergaan en dat bleek erg effectief. Qua gewicht kwam Bart daarvoor wel in aanmerking, maar het stond hem tegen om in zich te laten snijden. Hij was immers gezond. Via via hoorde hij echter dat er ook zoiets bestaat als een virtuele maagband. Zou dat iets voor hem zijn? Bart: 'Ik ben gaan googelen of er iemand bij mij in de buurt zat die daar specialist in was. Zo kwam ik op de website van Hypnose Specialist terecht. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij Winny Priester, en daar ben ik nog steeds blij om. Met behulp van hypnotherapie heeft zij ervoor gezorgd dat er dingen in mijn onderbewustzijn als het ware zijn 'gereset' waardoor ik mijn oude eetpatroon kon veranderen en omzetten in nieuwe, gezondere gewoontes. Tot nu toe ben ik 25 kilo afgevallen en ik voel me fantastisch! Zonder dieet en zonder mezelf tekort te doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik een gezond gewicht krijg. Het kost me totaal geen moeite. Als Winny me niet geholpen had, weet ik zeker dat me dat nooit gelukt was.'

Dit artikel verscheen eerder in het ForYou Magazine Rotterdam.