Angsten en fobieën

Soms zijn we onze eigen grootste vijand. Je kunt dagelijks te maken hebben met angsten en fobieën die je leven ontzettend in de weg gaan staan. Met hypnose kunnen we je bevrijden van deze angst en de weg vrij maken naar een onbezorgd leven waar je van kunt genieten.

angst

Waardoor ontstaat angst?

Angst is een natuurlijke reactie van het lichaam. Je lijf vertelt je dat er iets niet in de haak steekt en dat je in actie moet komen. Het kan alleen voorkomen dat je zenuwachtig wordt van de kleinste dingen en dagelijks te maken hebt met zenuwen en zorgen. Zelfs al weet je dat er niets aan de hand is, toch schreeuwen de zenuwen in je lichaam om aandacht. Het is moeilijk en bovendien ontzettend vermoeiend om je daar elke dag opnieuw overheen te moeten zetten. Zo gaan de angsten dagelijks je leven in de weg staan.

Hypnose en angst

Hypnose brengt je in een diepere staat van bewustzijn. In deze staat kun je suggesties en ideeën ontvangen in je onderbewustzijn. Je bent hierbij nog steeds bij bewustzijn en behoudt alle controle over je gedachtes en over je lichaam. Hypnose is in het bijzonder geschikt bij angsten en fobieën, die vaak onbewust beginnen. Onbewust zorgen angsten en fobieën er namelijk voor dat bepaalde ‘normale’ dingen als negatief gezien worden. Een opdracht brengt de angst mee om te falen, een presentatie brengt de angst mee om af te gaan, een ontmoeting brengt de zorg om niet aardig gevonden te worden.

Een last van je schouders

Door middel van hypnose kunnen we deze associatie veranderen en omvormen naar positieve ervaringen. Op deze manier is het mogelijk om angst en fobie met hypnose te behandelen. De behandeling kan zo opluchting geven. Er valt een last van je schouders en je kunt weer vrij en positief in het leven staan. Ben je geïnteresseerd in een hypnotherapiesessie of op zoek naar meer informatie? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Gerelateerd