Goede seks

Nerveus stapte mevrouw bij mij naar binnen. In mijn agenda stond bang meer niet. Nadat ze een kopje thee had gekregen begonnen we het gesprek. Ze was 60 jaar, getrouwd en de kinderen waren de deur uit. Vanaf haar 17e was ze met haar man samen en ze hadden het best goed vertelde ze.

Bijna alles was goed

Een fijn huis, goed contact met de kinderen en hun partners, leuk werk, ze gingen een paar keer per jaar op vakantie. Vroeger met de caravan maar nu ze samen waren gaven ze de voorkeur aan een hotel. Alles was goed maar…….en er viel een stilte…..behalve…seks zei ze zachtjes.

Het gevoel van geen seks willen

Ze schaamde zich heel erg. Het lag aan haar. Nooit geen zin, altijd moe, ze was een kei in smoesjes verzinnen en ontweek iedere lichamelijke aanraking met haar man. Maar ik hou heel veel van hem zei ze, dus hoe komt dat dan? We spraken verder en in het gesprek vertelde ze dat ze het eigenlijk al heel lang had. Dat geen seks willen gevoel. Vroeger toen ze zwanger wilde raken deden ze het wel veel maar ja dat was anders.

bang-voor-seks

Angstig

Nu was ze bang om haar man kwijt te raken, ze had gezien dat hij op zijn tablet naar porno keek en sinds ze dat wist leek het ook alsof hij belangstelling kreeg voor andere vrouwen.
En dat vond ze vreselijk. Dat was de reden dat ze mij gebeld had. Hoe zou het voor haar zijn om zin in seks te hebben vroeg ik haar. Het antwoord kwam snel, het lijkt me heel fijn.

Hypnose

Tijdens de sessies spraken we met haar onderbewustzijn en vroegen oplossingen en zoveel mogelijk manieren om haar probleem op te lossen. Ze ging in hypnose terug naar de periode dat seks nog fijn was zodat het leek alsof ze naar een soort film keek.

De vierde sessie belde mevrouw af, ze had hem niet meer nodig.