Hypnose om streng te worden

Mevrouw wist heel goed wat ze wilde, een gezond gewicht. Maar geen nieuw dieet, want alle diëten had ze al gedaan. Ze werkten allemaal maar voor een poosje. Haar laatste dieet daarvan ze was de naam vergeten. Tegenwoordig ging het toch moeilijker, dus het maakte niet uit.

Nooit meer tussendoortjes

Een operatie zag ze niet zitten, snijden in een gezond lichaam, dat wil je toch niet? Nou ja, gezond.. Ze moest er een beetje om lachen. Natuurlijk is mijn gewicht niet gezond maar ik kan de drang naar eten of eigenlijk zoet niet weerstaan. Haar vraag was of ik kon zorgen dat ze strenger voor zichzelf kon zijn zodat ze een gezond gewicht kon krijgen. Zo streng dat ze nooit meer alsmaar tussendoortjes zou nemen, dat ze gewoon bang zou worden als ze iets in haar mond stak. Dat was de reden waarom ze in hypnose wilde.

streng-worden

Voedingstoffen nodig

Ik legde haar uit dat je door middel van hypnose veranderingen kunt maken die goed voor je zijn, maar als je bang zou worden van eten leek me dat geen goede zaak. Voeding heeft immers een functie, wij hebben voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. Je geeft je auto ook alles wat hij nodig heeft om te zorgen dat je niet langs de kant van de weg komt te staan. Ons lichaam is kostbaar we hebben er maar een van dus moeten we er goed voor zorgen.

Verliefd op eten

We bespraken haar voedingsstatus die er erg povertjes uit zag , ze kreeg zeker niet voldoende binnen. Door alle tussendoortjes had ze aan tafel vaak geen trek meer. In de sessies die volgden veranderden we haar gevoel van haar kijk op eten. In plaats van om de hoek klaar te staan met een zweep om haar op haar vingers te slaan als ze weer eens iets pakte wat niets anders opleverde dan nog meer trek ging mevrouw genieten van lekker eten en ontdekte smaken die ze nooit eerder geproefd had. Hierdoor kreeg ze een liefdevolle relatie met eten. Tijdens de laatste sessie vertelde mevrouw dat ze uitkeek naar iedere lekkere maaltijd en met smaak at.