Nooit meer roken

Dertig jaar geleden was haar de eerste aangeboden. 14 Jaar was ze toen. Tijdens de pauze op school met een groepje vriendinnen was ze giechelend naar het park gegaan. Een van haar vriendinnetjes had het pakje gekocht. Zij zag er wat ouder uit en had gezegd dat ze voor haar moeder waren. Ze wist het nog goed. Het pakje sigaretten zag er best mooi uit. Er stond toen nog niet op je gaat dood of je krijgt er kanker van of het geeft je hart en vaat ziektes …. niemand had het daar over. Haar andere vriendin had een aansteker. Het pakje sigaretten was zo open en ze begon te roken.

Roken

Dit was het begin van haar lange carrière als roker. Nu was ze 44 en het lukte maar niet om te stoppen. Alles had ze geprobeerd. Van de huisarts, waar ze nicotinevervangende middelen had gekregen zoals pleisters, kauwgom en zuigtabletten tot vele boeken die ze had gelezen en soms lukte het haar, maar even, een week soms 2 weken. Acupunctuur was het laatste wat ze had gedaan, ook dat had geholpen 1 week maar weer viel ze terug in die vervelende gewoonte van het roken.

Stop,Smoking,Cigarettes,Concept.,Portrait,Of,Beautiful,Smiling,Girl,Holding

Hypnose

Boos was ze en verdrietig, “als ik dit vroeger had geweten.” Nu wilde ze hypnose proberen dus belde ze mij. Ze woonde ver bij mij vandaan. 150 kilometer. Op mijn reactie er zit vast iemand bij u in de buurt waar u terecht kunt reageerde ze met” Ik heb er alles voor over. Ik was op een verjaardagsfeestje waar iemand zat die ook bij u is geweest en succesvol is gestopt is dus, nee ik wil bij u.

We maakten de afspraak en tijdens het consult vroeg ik haar wat haar verwachtingen waren van hypnotherapie. Wat zou hypnose voor haar kunnen betekenen? Daar was ze duidelijk in. Dit was DE !! manier voor haar. Samen bespraken we hoe het kwam dat het eerder niet gelukt was. Wat leverde die sigaretten haar op? Het antwoord kreeg ik tijdens het gesprek. Rust en meer zelfvertrouwen. Tijdens de sessie veranderden we de rookgewoonte, hiervoor in de plaats kwam een rustig gevoel met zelfvertrouwen in die situaties die zij mij noemde en zij het nodig had. Een paar weken later hadden we een telefonische afspraak. Ik vroeg haar hoe het ging en hoe ze zich voelde. Haar antwoord was super. Ik voel me bevrijd! Voor altijd een niet roker.