Gezond eten, toch overgewicht

Al mijn hele leven ben ik te dik maar nu wil ik het niet meer. Dit zijn de woorden waarmee de dame haar verhaal begint. Helaas heeft ze inderdaad zwaar overgewicht. Ik vraag haar hoe dit komt. Ze heeft geen idee zegt ze. Jaren geleden heeft ze een gastric bypass gehad maar ze hebben te weinig weggesneden volgens mevrouw, waardoor het niet gewerkt heeft. Ze eet volgens haar niet teveel en eet alleen maar groente en fruit.

Heel de dag eten

We bespreken haar voedingsgewoontes , tijden waarop ze eet, waar ze is als ze eet, de hoeveelheid eten en waarom ze eet. Wat opvalt is dat mevrouw de hele dag door eet. Gedachteloos. Als ze even niets doet gaat ze eten. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zijn er zijn zelden pauzes die langer duren dan 30 minuten.

G,,Sedentary,Lifestyle,,Compulsive,Overeating.,Obese,Woman,Laying,On,Sofa

Ik leg haar uit dat haar organen nooit de tijd krijgen om even bij te komen. Haar alvleesklier maakt de hele dag insuline aan, is non stop aan het werk. Op mijn vraag aan haar hoe het voor haar zou zijn om 16 uur per dag te werken, week in week uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit, kijkt ze me verbaasd aan. Dit is de meest vreemde vraag die haar de laatste tijd gesteld is. Dat doet niemand zegt ze. Langzaam begrijpt ze de strekking van mijn verhaal.

Behandeling

We overleggen wat voor haar de beste manier is om veranderingen aan te brengen in haar leefstijl. Ze eet nooit aan tafel maar altijd lopend, staand, bij de televisie , aan het aanrecht, in de auto, of bij de computer. Dat zou een van de veranderingen kunnen zijn die goed voor haar zijn. Met aandacht eten zorgt voor een maximale opname van je voedingsstoffen, je prikkelt je zintuigen, proeft smaken die je nooit eerder geproefd hebt. Je kunt van eten genieten.

In de hypnosesessie ervaart mevrouw hoe het is om aan tafel te eten. Na de sessie voelt mevrouw rust. Na 2 weken vertelt ze dat ze placemats en tafelkleden heeft gekocht. Nieuwe borden en leuke servetten. Eten aan tafel is een feestje en ze is zomaar twee kilo afgevallen.