Niet eten, wel veel te zwaar

Voor me zit een dame in de bloei van haar leven, keurig verzorgd maar met overgewicht. Haar huid is te bleek. Ze werkt parttime want haar werk is lichamelijk heel zwaar. Haar gewrichten protesteren vooral haar knieën, enkels en polsen hebben het moeilijk. Haar wens is afvallen voor haar gezondheid.

Niets lukt

Ze heeft al van alles geprobeerd maar niets lukt. Op mijn vraag waarom het niet lukt komen er tranen. Ze voelt zich minderwaardig, om haar heen veel hoog geschoolde mensen, ook haar kinderen. Zij is niets of niemand zo voelt ze zich.

A,Man,Works,At,A,Computer,And,Eats,Fast,Food.

Samen bespreken we onder andere ook haar voedingsgewoontes. Eten gebeurt bij de televisie, iedere avond eet ze patat met een frikandel. Groenten en fruit krijgt ze niet weg. Dit al jarenlang. Bewegen is niet nodig want het is op haar werk al zwaar genoeg. Ze komt zelden buiten.

We bespreken het belang van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) en micronutriënten ( vitamines, mineralen sporenelementen). Kortom goede voeding voor haar lichaam. Tijdens de sessie laat ik haar kennis maken met groenten en fruit. Na de sessie geef ik haar een klein tomaatje. Ze eet hem met smaak op. Als ze na 2 weken terugkomt krijg ik trots de bon van de groenteboer te zien.