Het geheim dat ze jarenlang bewaarde

Voor me zit een leuke spontane dame. Beetje nerveus maar dat gebeurt vaker. Hypnose is altijd spannend als je het nog nooit hebt ervaren. Marja ( niet haar echte naam) vertelt. Ik luister.

De strijd om het ideale gewicht

De strijd om een ideaal gewicht te houden duurt al 25 jaar. De woorden rollen haar mond uit als een waterval. Het gevecht is begonnen in haar puberteit. Daar ontdekte ze dat er manieren waren om veel te eten en niet aan te komen. Laxeermiddelen, klysma’s en braken werden een gewoonte.

geheim

Niemand had het door

Zo ging ze alle jaren door. Niemand wist het. Ze had er nooit met iemand over gesproken, echt niemand. Marja’s gezondheid wankelt, ze kan de druk niet meer aan. Haar man, kinderen en vrienden hebben geen idee van haar probleem. Alleen haar tandarts heeft weleens gevraagd of ze veel snoept omdat haar gebit zo slecht is. Dit komt niet door het snoepen maar door het vele braken. De zuren tasten haar tanden aan. Mij bellen was net zo moeilijk als de Mount Everest beklimmen voor haar. Maar ze deed het, echt heel knap!

De behandeling

We werkten verschillende sessies onder andere aan haar zelfvertrouwen. Alle angsten waar ze last van had. Emoties en overtuigingen die ze weg at. Als eerste sprak ze met haar man en deelde haar gevoelens. Er vloeide vele tranen maar deze ruimden op. Alsof ze vuilniszakken weggooide sommige waren een stuk zwaarder dan andere.

Keihard gewerkt

Het ging niet vanzelf. Ze heeft er voor geknokt en keihard aan gewerkt. Haar verlangen naar een fijn leven was heel groot en daardoor heeft ze het gered. Ze is een prachtige vrouw die enorm trots kan zijn op zichzelf. Het leven is kostbaar er zijn altijd mensen die van je houden vergeet dat nooit.