'Die strandwandelingen kan ik nu weer maken'

Jeanet (52) had nooit een probleem van haar gewicht gemaakt. Ze was altijd aan de mollige kant geweest en was trots op haar 'Rubensfiguur'. Maar alhoewel haar gewicht altijd stabiel was geweest, bleven er de laatste jaren steeds meer kilo's plakken. En dat bracht vervelende lichamelijke klachten met zich mee.

Beperken

'Ik kreeg steeds meer last van mijn rug en knieën', blikt Jeanet terug. 'Het werd op een gegeven moment zó erg, dat het me begon te beperken in mijn dagelijks leven. Een flinke wandeling langs het strand, wat ik altijd zo graag deed, zat er niet meer in. Dat konden mijn knieën niet aan. Van de huisarts had ik al het advies gekregen om af te vallen. Maar mijn pogingen daartoe faalden jammerlijk. En na iedere mislukte dieetpoging woog ik nog meer dan daarvoor!’

strandwandelingen

Ongezond

‘Toen de weegschaal vorig jaar de 90 kilo aantikte, wat echt veel te zwaar is als je maar 1,65 meter bent, schrok ik me rot! Als ik zo doorging, kon ik straks misschien helemaal niet meer lopen. Ineens drong het écht tot me door hoe ongezond mijn overgewicht eigenlijk was.'

Virtuele maagband

Toeval bestaat niet. Want juist in die periode las Jeanet een artikel van Winny Priester over de virtuele maagband. 'Dat sprak me enorm aan. Ik móést afvallen. Ik was net de 50 gepasseerd en wilde graag op een gezonde manier oud worden. Een operatie had ik al eens overwogen, maar het staat me een beetje tegen om in een gezond lichaam te laten snijden.’

Overtuigd

‘Ik heb direct de telefoon gepakt en contact met Winny opgenomen. In het artikel had ik al veel over deze behandeling gelezen, maar Winny heeft me alles nog eens heel duidelijk uitgelegd. Niet dat dat echt nodig was hoor, want ik was al overtuigd. Dit was wat ik wilde. Dit was mijn redding om op een gezonde manier oud te worden.'

Gezondere leefstijl

'Ik kan wel stellen dat vanaf het moment dat Winny bij mij de virtuele maagband 'plaatste' mijn leven is veranderd. Ik heb sindsdien helemaal geen behoefte meer om te snacken. We zijn inmiddels een jaar verder en in dat jaar ben ik maar liefst 17 kilo afgevallen! Ik voel me nu zoveel beter. Ik heb meer energie en ik kan weer zonder pijn langs het strand wandelen. Er moeten nog wel een paar kilo's af, maar ik weet zeker dat dat goed gaat komen. Dankjewel Winny, zonder jou was dit me nooit gelukt.'