Eenzaam en alleen

Het is een jaar geleden dat ze bij mij in de praktijk kwam. Ik weet nog goed dat ik de deur voor haar open deed en haar binnen liet. Ze was nogal stil en op mijn vrolijk goedemorgen knikte ze alleen maar.

Verdriet

Nu staat de stoel van de verandering altijd klaar voor iedereen die veranderen wil bij mij in de praktijkruimte. Dit zei ik tegen haar en direct kwamen er tranen. Intens verdrietig zag het eruit. Ik liet haar even uithuilen en vroeg haar wat ze wilde drinken. Dit stopte haar tranen niet, het leek wel of het nog erger werd. Maar een kopje thee lustte ze wel.

Eenzaam en alleen

Nadat ze wat rustiger werd, startten we het gesprek. Mevrouw kwam volgens mijn agenda om haar zware overgewicht te veranderen. Ik vroeg haar of ze wist waar haar grote verdriet vandaan kwam. Het verhaal was lang. De tranen die erger werden na mijn vraag of ze iets wilde drinken bleken een van de oorzaken te zijn. Nooit kreeg ze een kopje thee aangereikt van niemand zei ze. Altijd moest ze alles zelf doen. Ze sprak weinig andere mensen, werken kon ze volgens mevrouw niet vanwege haar medische klachten.

eenzaam-en-alleen

Netflix en patat

Dus zat ze veel op de bank, keek Netflix, keek Netflix en keek Netflix. Alle series had ze wel gezien. Ze was alleen en eenzaam maar ze had daar wel iets op gevonden. Alle voedingsmiddelen werden haar vrienden. Nou ja voedingsmiddelen…. Snoep, suikers, limonade, pizza, patat, kant en klare maaltijden, broodje shoarma enzovoort en 1 of 2 misschien 3 keer in de week een uitje naar de Mac. Ze woog inmiddels ver over de 100 kilo en dat voor 1.58. Haar lichaam protesteerde aan alle kanten.

Hypnose

Via de internist kwam ze bij mij terecht, ze was geschrokken van zijn bericht dat het niet goed ging met haar gezondheid. Haar hart en andere organen hadden het zwaar te verduren. Een jaar lang werkten we aan haar balans tussen voeding, beweging, sociale contacten en ontspanning. Mevrouw vond oplossingen voor haar problemen met behulp van hypnose. Ons onderbewuste is sterk en krachtig , is daar om samen oud te worden op een zo leuk mogelijk en gezonde manier. Ze stelde doelen voor zichzelf en stapje voor stapje ging ze vooruit. Haar eetpatroon veranderde met behulp van een virtuele maagband deze hielp haar om haar portiegrootte te beheersen en ze at gewoon drie keer per dag. Een dieet had ze niet nodig. Haar mindset veranderde en ze zag de persoon die ze wilde zijn.

Haar eenzaamheid veranderde door vrijwilligerswerk en ze kreeg kennissen. Twee keer per dag deed ze mee met Nederland in beweging en haar conditie verbeterde. En…ze viel 25 kilo af..