Als je niet wilt veranderen…..

De man van middelbare leeftijd die mij binnenstapte was heel dik. Hij had een enorme dikke buik, dunne benen en armen en een beetje opgeblazen hoofd. Zijn gezichtskleur was enigszins rood aangelopen.

De grens is bereikt

Hij zag er vriendelijk uit en had een leuke lach op zijn gezicht. Eenmaal in de stoel plaatsgenomen beginnen we met een kopje koffie aan het gesprek. Zijn vrouw heeft de afspraak gemaakt want zij vindt dat de grens bereikt is. Hij moet afvallen en veranderen.
Mijn vraag naar hem is of hij dat ook wil? Het antwoord is ontkennend. Ik kom omdat zij dat graag wil en ik gek wordt van al dat commentaar om me heen als ik een paar pilsjes drink en wat bitterballen eet.

Overal zijn oplossingen voor

Ik voel me prima, het enige is dat kleding kopen wat lastig is maar verder is er niets aan de hand. Maar hoe gaat het met veters strikken en teennagels knippen? Overal zijn oplossingen voor zegt hij monter. Mijn schoenen hebben geen veters en mijn teennagels laat ik door de pedicure verzorgen.

als-je-niet-wilt-veranderen

Je vangt mij niet zomaar

Je vangt mij niet zomaar hoor! Lacht hij. Nu is het niet mijn bedoeling om hem te vangen, leg ik uit. Wel probeer ik hem uit te leggen wat de gevolgen zijn van al dat buikvet samen met zijn levensstijl. Zijn reactie verbaasd me niet. Je moet toch ergens aan dood gaan?

Nooit

Ik geniet van het leven zoals ik leef. Een leven met mijn biertjes, lekker voetbal kijken op de bank, naar de kroeg gaan met mijn vrienden dat vind ik fantastisch. Als u zegt dat ik dat moet veranderen dan ga ik dat niet doen. NOOIT! Hij is zeer beslist in zijn uitspraken. Maar zegt hij, doet u uw kunstje maar, hypnotiseer die buik er maar af. Iedereen blij en tevreden. Mijn vrouw, de familie en de huisarts.

Toekomst

Helaas moet ik hem teleurstellen, dat gaat niet gebeuren. Hypnose kan niet tegen je wil in.
Er zullen wel degelijk veranderingen moeten plaats vinden en deze zorgen voor een gezonder leven met een ander voedingspatroon. Dit is voor hem geen optie en dus nemen we afscheid. Ik wens hem het beste voor de toekomst.