Afvallen met behulp van hypnose

Je wilt je overtollige kilo’s kwijtraken, maar het lukt je gewoon niet. Leef je een hele dag op groente, sapjes en fruit, dan kan je ’s avonds die brownie of zak chips gewoon niet weerstaan

Hoewel eten je eventjes dat instant happy-gevoel bezorgt, is dat gevoel compleet verdwenen wanneer je de volgende ochtend op de weegschaal staat of in de spiegel kijkt. Vriendinnen raden je het ‘crackerdieet’ aan of geven de tip om drie dagen alleen maar appels te eten. Ook als avondeten. Maar dat lijkt je niks, en gelukkig hoeft dat ook niet.

afvallen

Patronen veranderen

Wanneer je last hebt van overgewicht en moeite hebt met het verliezen van kilo’s op de ‘normale’ manier (minder eten en meer bewegen), kan het afvallen door middel van hypnotherapie een stuk simpeler zijn. Hoe hypnose kan werken voor jouw afvalproces, hangt af van jouw eigen situatie. Misschien worden je gewichtsproblemen getriggerd door een onderliggend probleem. Je bent mogelijk een emotie-eter. Door vervelende gebeurtenissen in je leven ben je gaan eten om je verdriet of je zorgen weg te eten. Meestal ontstaat dit al op jonge leeftijd. Dit patroon zit dan vast in je onderbewuste, waardoor je hier niet weer van afkomt. Doordat je in de hypnose in een volledig ontspannen staat raakt, is je onderbewuste bereikbaar en kun je daar dit patroon wijzigen en je eventuele trauma’s oplossen. Hypnose is namelijk sterker dan wilskracht!

Vrijheid

Ook wordt er gewerkt aan je mindset, zodat je weer gaat denken aan gezond eten. Je zult dan de vrijheid ervaren dat je eten niet langer koppelt aan je gevoelens en je emoties. Het afvallen volgt dan vanzelf, omdat je je niet langer volstopt met snacks of snoep.
Daarbij is hypnotherapie een aangename manier van afvallen, omdat de methode je niet uitput of zorgt voor een hongergevoel.

Virtuele maagband

Is je BMI hoger dan 30? Dan kun je een ‘virtuele maagband’ overwegen. Winny is onder andere gespecialiseerd in deze methode. Zij verkleint je maag door virtueel een bandje om het bovenste gedeelte van je maag aan te brengen. Hierdoor ben je sneller verzadigd.

Dit artikel verscheen eerder in het ForYou Magazine Voorne-Putten.